31 March 2011

Nasrin Restaurant

 Last Saturday, after halfday work, we prepare to go back to Singapore to meet my mum & dad. Plan nyer nak beli kain untuk wedding cik Tasha. Kitorang gerak dari rumah dalam pukul 330ptg. Setelah singgah klinik, petrol station, bank & keadaan jalan yang agak sesak, kitorang selamat sampai ke rumah mama dalam pukul 5 lebih.

What’s for dinner? Huhu.. My mum baru lepas balik keje, baru lepas attend function organized by Thailand embassy. So kitorang decide nak makan kat luar jer.. Arab street.. Huhu.. Kitorang memang selalu datang sini. Tapi waktu siang jer laa.. Ni first time me, hubby & Adam pegi Arab st. malam2..

Memula papa bawak pegi satu kedai Morocco kat Arab st ni. Tapi dah takde rezeki sebab makanan kat kedai tu banyak yang dah habis. Then kitorang pergi ke kedai Nasrin. Kedai ni menghidangkan makanan dari Negara Iran. Makanan nyer ala2 Arab jugak, tapi ade sket2 lain..
Ni laa Kebab Koobideh.. Sedap sangat..

Kedai ni di buka dari jam 1130 pagi hingga 300 pagi. Ni memang tempat melepak & happening malam2.. Ramai orang datang & melepak dengan kawan2 sambil hisap Shisha.. hm..bile masuk kedai ni memang macam2 bau asap ade.. dengan decoration, bau Shisha & lagu2 Iran yang dipasang. Rase macam ade kat Iran laks.. huhu..




The owner, Mr Mojtaba Tehranizadeh  was so nice. Mr. Mooshe said, my heart was so feel when I see Adam. Sebab Adam sebaya dan seiras anak bestfriend die. Die siap tunjuk gambar die dukung anak kawan die tu dari dalam wallet die lagi.. huhu.. Anak mama cam orang Iran ker?? :P Heard that, the owner was a former football player for Singapore's very own Sengkang United Football Club. (ni bukan soalan TH tau..)


For dinner malam tu, kitorang makan Kebab Koobideh (Chargrilled ground lamb, mouth watering kebab specially marinated with persian herbs and spices) & Lamb Chop (Lamb chop grilled to perfection served with Iranian rice and char grilled tomato). Untuk minum lak kitorang order Doogh (Yogurt Drink), Milo Ice & Hot tea. For Dessert, kitorang order Konafa.. Actually nak order Baklava, tapi dah abes.. sedih sangat.. dah lame tak makan Baklava.. Hm..me selalu craving for sweets sekarang ni :D Badan pun dah naik.. Nak kene start diet balik nie..

Ni laa Konafa.. not bad.. but Baklava lg best!!
 

So klau nak datang, ni alamat Restaurant Nasrin ni. Ade 3 outlet sekitar Arab street ni. Semua nyer walking distance jer..

Nasrin III
58 Arab Street
Singapore 199755
Tel: (65) 6298 1685

Kampong Glam Shop Houses
Nasrin I
12 Baghdad Street
Singapore 199669
Tel: (65) 6295 1280

Nasrin II
30 Bali Lane
Singapore 189866
Tel: (65) 6291 2330

7 comments:

Siti said...

Imah...rindunye kat ko!!

bulan 5 ni aku g spore, nanti leh ar ko bawak kitaorg g jalan2..

bleh jumpakan adam ngan anak2 aku (haikal&humaira)

chempakamummylicious said...

Shedappppnyeee...bilaa nk smp singapore nih..ehehe...

Ema said...

Jemput laa g singapore.. Mcm aku org singapore laks.. Huhu..

Ema said...

Ct..ko nak g universal studio ek? Tdur sane ker blk hari?

Ema said...

Mar > Sedap.. Klau mkn sup tulang merah pun sedap.. Cheese nan n kebab kat usman pun sedap..

Siti said...

g sana 4h3m..nanti boleh la ko turun spore n bawak kitaorg jalan-jalan cari makan. shape (our matrix collegue) pun maybe turun from JB..jomla...

Ema said...

wahh..lame nyer.. ko duk mane nnt? insyaAllah, klau aku free nnt kter jumpe k..

aku mcm penah jumpe shape ms bulan posa tahun lps.. kat hotel sebelah persada.. tp aku rase die tak kenal aku kot.. aku tgh gemuk sbb tgh preggie 9 months dah ms tu.. huhu..